VAIF

Referat: Hertzöga - VAIF

Det blev inte samma klang o jubeltillställning som förra helgen när vi mötte Hertzöga idag.
Vi var det spelförande laget från start men hade för dåligt bolktempo och var lite omstänfiga med bollen på vissa fötter.
Drtta kanske berodde på att vi kände oss starkare än motståndet för de gjorde inte heller nån kanonmatch kändes det som. Även om det rätra flytet i spelet saknades skapade vi några fina chanser som borde utmynnat i nått mål första halvtimmen men vi är för oprecisa i mållägen så skotten går oftast mitt på målisen.
Vi får till slut in bollen efter att vi haft ett kanonanfall som gav oss ett jätteläge rakt framför mål men avslutet blir svagt så målvakten räddar. Dusan löper dock ikapp returen ute vid sidlinjen o drar sin back innan han lägger in bollen vid bortre stolpen från snäv vinkel.
Defensivt funkar det bra även om vi kanske är lite onödigt försiktiga ibland o ger dom möjligheter att rulla igång anfallen.
Det kanske finns en tanke med det för i matcher där vi blir tillbakatryckta är det ju bra om vi har en tight defensiv.
Hertzöga har egentligen ett farligt läge i första halvlek och drt är när vi trycker på med hela mittfältet o tappar bollen.Då kan en spelare löpa ca 70met med bollen o skaffa sig bra skottläge vid strafflinjen men Robin blockar skottet.
Andra halvlek stsrtar vi inte bra utan det är ett nonschalant bollrullande på egen planhalva som till slut ger dom ett friläge efter slarv på mitten Branco reder dock upp situationen.
Efter ca 10min börjar drt se bättre ut och nu kommer en period med bra spel därbollen går snabbare än tidigare vilket ger oss en del lägen som tyvärr inte utnyttjas.
Rättvisa 2-0 kommer dock ändå när Milan får tag på bollen efter att den studsat lite hit o dit. Han drar en spelare när han söker skottläge o kan säkert lägga in bollen i ena gaveln.
Det fina spelet håller i sig till kvarten kvar men då vi gör totalt 7byten i andra halvlek är det förståligt att vi inte kan hålla spelet på den nivån halvleken ut.
Detta gör också att Hertzöga sista 10 kan oroa met än på gela matchen tidigare.
De reducerar efter 83min då vi slår hål i luften när vi ska rensa bort en boll vilket ftiställer en spelare till höger istraffområdet.
I näst sista minten kommer det även en kvittering då en frispark som lyfts in sttyrs i mål av framrusande spelare.
Slutresultatet blir således 2-2 vilket inte speglar matchbilden. Jag tror att HBK saknade några spelate för vi gör ingen bra match men dominerar spelet ändå till sista kvarten.

Matchfakta: 2-2 (1-0)

1-0. 39min. Dusan. Vinkelskott efter vunnen boll vid sidlinjen.
2-0. 65min. Milan. Skott fr 20met efter fått bollen från försvsrsben.
2-1. 83min. Vinkelskott efter hål i luftenrensning
2-2 88 min.Frispark framifrån som styrs imål av frilöpande spelare.